Culturele Uitstap Leuven - mei 2022



 Op donderdag 19 mei gingen wij op wandeling door Leuven op zoek naar street art en geluidskunst. Het geluidsfestival Hear Here kun je nog tot juni 2022 bekijken, en de street art is permanent. We stopten op verschillende locaties doorheen de stad om de cultuur op te snuiven en de verschillende kunstwerken te bewonderen. Verder waren er ook een aantal extra opdrachten die we moesten uitvoeren om zo punten te verzamelen. Deze opdrachten varieerden van het aanspreken van rasechte Leuvenaars tot een fysieke challenge. 


Toon Van Ishoven a.k.a. Artoon - Daydreamer

Toon Van Ishoven is een visuele artist die muurschilderingen en schilderijen maakt. Oorspronkelijk is Artoon van Antwerpen maar hij maakten al werken in veel verschillende Belgische steden. Zijn muurschilderingen maakt hij alleen of in teamverband. Toon maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om zijn kunstwerken een driedimensionaal gevoel te geven. Hij maakt vaak time-lapses van zijn werken die hij dan op zijn YouTube-kanaal te plaatsen. Verschillende andere werken kan je op zijn website bekijken. De muurschildering heet Daydreamer en toont een meisje die in het zonnetje is aan het genieten van een boek.








Liew Niyomkarn - We will echo time until the end of it

Liew is een geluidskunstenaar en muzikant uit Antwerpen, Op deze website vind je meer informatie, de officiële website van Liew is jammer genoeg niet bereikbaar. Haar belangrijkste beoefening is geluid, veldopname, geluidssculptuur. Bij dit werk maakt de kunstenares gebruik van muzikale technieken en poëzie uit de 15de-eeuw. Het werk bestaat uit vier megafoons die verspreid staan over de binnenplaats. 





Esther Venrooij - On the process of becoming silent and listening

Esther is een Nederlandse componist, kunstenaar en onderzoeker. Haar werken verschillen van puur elektronisch gecomposeerde muziek tot een mix van elektronische en klassieke instrumenten. Esther speelde al voor publiek uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. Op haar website vind je meer informatie over Esther en haar werken. On the process of becoming silent and listening is een filmessay, het gaat erover hoe je een ruimte kan waarnemen door stil te zijn en te luisteren naar de dingen om je heen.









Het is kunst!

Tijdens de wandeling bezochten we een muurschildering en twee geluidskunstwerken. Vooral de muurschildering vind ik heel mooi, je ziet dat er heel veel tijd en werk is in gestoken om het werk te voltooien. Van de geluidskunst ben ik minder fan, het trekt minder mijn aandacht. Ook waren de werken die wij een bezoekje brachten niet erg luid en duidelijk.
































Comments